Четвер, 25.04.2024, 05:16
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Червень » 5 » Про вивчення курсів духовно-морального спрямування у 2013/2014 навчальному році
10:40
Про вивчення курсів духовно-морального спрямування у 2013/2014 навчальному році

 До Міністерства освіти і науки останнім часом надходять запити щодо вивчення у загальноосвітніх начальних закладах курсів духовно-морального спрямування.

 

 Інформуємо, що вивчення вищезазначених  курсів, як і у попередні роки, буде продовжуватись у наступному навчальному році за рахунок варіативної складової Типових навчальних планів. Можливість вибору вивчення цих курсів  розшириться, оскільки кількість годин варіативної складової для 5 класу збільшується до 3,5 годин на тиждень. Для порівняння (нині 2,5 години на тиждень). Як і раніше, викладання предметів духовно-морального спрямування в загальноосвітніх навчальних закладах запроваджується за умови письмової згоди батьків та за наявності підготовленого вчителя. 

 

 Міністерство постійно працює над удосконалення навчально-методичного забезпечення вищезазначених курсів. І якщо у 2005 році не було жодної назви, яка б мала гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки» і відповідала б сучасним вимогам до  навчальної літератури, то зараз їх кількість  складає не один десяток.  На сьогодні  створено та видрукувано концептуальні засади вивчення в загальноосвітніх навчальних закладах предметів духовно-морального спрямування, програми, підручники, методичні посібники для вчителів, робочі зошити, хрестоматії для учнів з християнської етики та  інших курсів духовно-морального спрямування. Наявні також електронні посібники.

  Щорічно розробляються і доводяться до відома органів управління освітою на місцях, обласних (міських) інститутів післядипломної педагогічної освіти методичні рекомендації стосовно вивчення курсів духовно-морального спрямування у загальноосвітніх навчальних закладах.

  Обласними (Київським  та Севастопольським міськими, в АРК – республіканським) інститутами післядипломної педагогічної освіти щорічно проводяться курси з підготовки вчителів предметів духовно-морального спрямування (всього за даними з регіонів підготовлено більше 10 тисяч вчителів).

  Щорічно проводяться конференції, семінари, засідання круглих столів, присвячені вищезазначеній тематиці.

  Департамент загальної середньої та дошкільної освіти

Дата публікації квітень 2013 року

http://www.mon.gov.ua/ua/news/7646-pro-vivchennya-kursiv-duhovno-moralnogo-spryamuvannya-u-2013frasl2014-navchalnomu-rotsi
Переглядів: 792 | Додав: AlexSHOP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: